Opskrift: Bag Deres eget thebrød

Thebrød

Dette thebrød egner sig perfekt til eftermiddagstheen og smager fantastisk med koldt smør.
Og så er det praktisk: Brødet kan holde sig længe og kan derfor sagtens bages flere dage i forvejen.

De skal bruge:

125 g tørrede abrikoser
125 g rosiner
75 g sukat
3 dl varm kraftig Assamthe
275 g mel
2½ tsk bagepulver
150 g sukker
1 tsk kanel
1 æg

Fremgangsmåde:

Skær abrikoserne i små stykker og bland alle de tørrede frugter i en skål.

Bryg 3 dl Assam the – prøv fx Assam FTGBOP, som er en fyldig, rund og kraftig the, der vil give masser af smag til brødet. Brug cirka 1½ tsk the til 3 dl vand. Når theen er trukket færdig hældes den over de tørrede frugter.  Lad blandingen trække i mindst 3 timer eller gerne natten over, hvis der er tid.

Bland mel, bagepulver, sukker og kanel sammen og vend det med de tørrede frugter og theen. Derefter tilsættes ægget og det hele blandes godt sammen. Hæld dejen i en aflang form – smurt eller foret med bagepapir.

Brødet bages i ca. en time ved 160 grader.

God bagelyst:)

Find flere lækre opskrifter i Afternoon Tea af Stine Hincheldey Alwén, som forhandles online og i butikkerne.

Forfatter Biografi

Skriv en besked