Sådan brygger De Deres egen isthe

Et glas isthe er forfriskende i sommervarmen, og så smager det bare ekstra dejligt, når det er hjemmelavet.

De kan nemt lave Deres egen isthe – det er faktisk ligeså nemt som at brygge en almindelig kande the. Og fordelen ved at lave den selv er, at De kan få Deres isthe med lige den smag, De ønsker. Opskriften herunder er baseret på Hindbær Oolong, men kan også anvendes som basisopskrift til flere typer isthe, uanset om De brygger på ren the eller frugtthe.

Hindbær Oolong IstheHindbær Oolong isthe

De skal bruge:

1 liter vand
10 tsk. Hindbær Oolong the
10 stk. kandis, rørsukker eller honning
Isterninger
Friske hindbær
Evt. citronskriver

Sådan gør De:

Theen brygges over en stor si, så bladene let kan fjernes efterfølgende.
Tilsæt sukkeret mens theen trækker. Lad theen trække i 7-8 minutter, hvorefter theen choknedkøles direkte over en masse isterninger.

Pynt med friske hindbær og evt. citronskiver inden servering.


Tips til brygning af isthe

Choknedkøling

Det er vigtigt, at istheen får choknedkølingseffekten, da man på den måde får et bedre resultat. Førhen lavede man typisk et kraftigt the-ekstrakt, som man dernæst fortyndede med isvand og kølede ned i køleskabet. Resultatet er en lidt ”flad” isthe, hvor theens smagsnuancer ikke træder rigtigt frem. Planlægger De at servere isthe for gæster, anbefaler vi derfor, at De brygger istheen umiddelbart inden servering, for det bedst mulige resultat.

Rene theer og frugttheer til isthe

Isthe kan brygges både på rene theer og frugttheer, og De kan benytte ovenstående basisopskrift til begge. Mange foretrækker at tilføje en smule citronsaft eller pynte med citronskiver, hvilket De kan gøre efter smag og behag. Det samme gælder tilsætningen af sukker/honning, som De kan eksperimentere med, så Deres isthe får den smag, De ønsker.

Gode theer og blandinger til isthe:

sencha the

Økologisk Top Sencha the – mild og afrundet smag

hvid drømmethe

Hvid Drømmethe med smag af banan og melon

Green Palace

Økologisk Green Palace med noter af mango og citron

Rooibos Havtorn med guava, gulerod og ananas

Rooibos Havtorn med guava, gulerod og ananas

Rooibos Red Fusion med smag af skovbær

Rooibos Red Fusion med smag af skovbær

Grøn the med citron og ingefær

Grøn the med frisk smag af citron og ingefær

 

Forfatter Biografi

2 Kommentar

  1. Daniel Larsen - 8. august 2018

    I skriver om is te:

    “hvorefter theen choknedkøles direkte over en masse isterninger”

    Jeg forstår alle ordene, men ikke hvad jeg skal gøre 🙂

    Betyder det at jeg skal kommen en masse isterninger i et glas og hælde teen i?

    Betyder det at jeg, ligesom med køling af champagne, skal have en masse isterninger i fx en skål, og et glas stående i det, hvor teen hældes i?

    Eller?

    Hjælp 🙂
    På forhånd tak
    Daniel

    • admin - 9. august 2018

      Kære Daniel

      Dejligt du spørger, når tvivlen melder sig. Og et helt fair spørgsmål.

      Når du tilbereder isthe, får du det bedste resultat ved at hælde det varme thevand direkte over en god mængde isterninger. Thevandet skal have trukket og thebladene fjernes, inden du hælder thevandet over isterningerne.

      Mødet mellem det varme thevand og de kolde isterninger skaber en chock-køleeffekt, som simpelthen sikrer et bedre resultat, end hvis du blot fortynder theekstrat med isvand og lader dette stå i køleskabet over natten.

      Vi anbefaler, at du laver istheen lige inden servering for det bedste resultat. Håber det gav svar på det 🙂

      Mvh Anja, Perchs

Skriv en besked