Theens svar på den fineste champagne: First Flush Darjeeling

darjeeling4

Foråret er en helt særlig tid

Foråret er en tid, som alle theentusiaster glæder sig umådeligt til. Det er nemlig fra slutningen af februar til midt april, at First Flush Darjeeling, theens champagne, plukkes. Denne eksklusive the er en glæde for ganen og fornøjelse at servere.

Plukning af Darjeeling

Darjeeling i Indien har lagt navn til den verdenskendte the. I området ligger flere plantager hvor theen plukkes 4 gange om året, og First Flush er årets første pluk efter en lang vinterpause. Det første pluk giver theen en smuk lys, orange farve og en delikat, blomstret og sødlig smag.  

Darjeeling findes også som Second Flush, som plukkes fra midt maj til starten af juli. Det sidste pluk, autumnal, strækker sig ind i efteråret, og dette pluk giver ofte den kraftigste smag.

Darjeeling i Indien har et fugtigt klima, og de specielle jordbundsforhold i bjergene giver de helt optimale betingelser for denne lette, komplekse og elegante the. Kombinationen af indiske og kinesiske buske giver en eksklusiv sort, som kun findes dette ene sted i verden.

Darjeeling north tukvar

First Flush Darjeeling North Tukvar

darjeeling oolong

First Flush Darjeeling Oolong – Gielle

 

 

 

 

 

Området Darjeeling

Området Darjeeling blev verdenskendt efter de britiske kolonimagter rykkede ind her og begyndte at producere sort the i stor stil. 

Det er pudsigt, at den første dyrkning af Darjeeling the ikke havde det mindste at gøre med en god forretning, men var et simpelt ønske om at forsyne de britiske soldater med en god kop the. 

Darjeeling findes i flere varianter

Den traditionelle First Flush Darjeeling er en sort the, men med årene er flere spændende varianter kommet til. Variant og kvalitet afhænger af, hvilken plantage theen er plukket fra og klimaforholdene, som varierer fra sæson til sæson. Derfor ligger der også mange timers arbejde i at tilsmage og udvælge de allerbedste theer, inden de første First Flush theer rammer butikkerne. Hos A.C. Perchs Thehandel udvælger vi selv de bedste theer fra årets høst. Det er Deres garanti for, at få den bedste First Flush med hjem.

First Flush Darjeeling

Tilsmagning af First Flush Darjeeling

For at beskytte theens kvalitet og den rene blanding dannede man Darjeeling Tea Association. Det er Deres garanti for en ægte Darjeeling the.

En forkælelse for ganen

First Flush Darjeeling theens unikke smag og aroma gør, at det er en forkælelse for ganen. Vi anbefaler Dem, at drikke theen helt ren for at opnå den maksimale aroma og nydelse.

Se udvalget af First Flush theer her

 

Forfatter Biografi

Skriv en besked